Sponzorované odkazy
Už jste někdy vyzkoušeli vařenou kachnu plněnou jablky a cibulí? Dělá se v tzv. hrnci pro pomalé vaření a věřte, že chutná výborně. Pojďme si říct recept.
Ingredience
- 1 střední kachna
- pár jablek
- sůl
- kmín
- cibule
Postup přípravy
- Kachnu hezky omyjeme, zbavíme štětinek na kůži a pořádně celou osolíme a okmínujeme
- Oloupeme cibuli a překrojíme jí na měsíčky, jablka omyjeme, rozpůlíme, vyndáme jadřinec a taktéž rozkrojíme na měsíčky
- Kachnu nyní naplníme, kdy střídáme jablka a cibuli.
- Nyní jí dáme do hrnce pro pomalé vaření, podlejeme 1 dcl vody a vaříme pod pokličkou cca 4 hodiny (nemusíme podlévat, o nic se nestaráme).
- Po čtyřech hodinách vyndáme kachnu a dáme jí na chviličku do trouby, aby se nám udělala kůrčička.