Vařená kachna s jablky Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Už jste někdy vyzkoušeli vařenou kachnu plněnou jablky a cibulí? Dělá se v tzv. hrnci pro pomalé vaření a věřte, že chutná výborně. Pojďme si říct recept.

Ingredience

  • 1 střední kachna
  • pár jablek
  • sůl
  • kmín
  • cibule

Postup přípravy

  1. Kachnu hezky omyjeme, zbavíme štětinek na kůži a pořádně celou osolíme a okmínujeme
  2. Oloupeme cibuli a překrojíme jí na měsíčky, jablka omyjeme, rozpůlíme, vyndáme jadřinec a taktéž rozkrojíme na měsíčky
  3. Kachnu nyní naplníme, kdy střídáme jablka a cibuli.
  4. Nyní jí dáme do hrnce pro pomalé vaření, podlejeme 1 dcl vody a vaříme pod pokličkou cca 4 hodiny (nemusíme podlévat, o nic se nestaráme).
  5. Po čtyřech hodinách vyndáme kachnu a dáme jí na chviličku do trouby, aby se nám udělala kůrčička.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *