Sponzorované odkazy
Už se nám to blíží. Obchody jsou zaplaveny husičkami různých velikostí, protože už 11.listopadu si na nich pochutnáme. A proto jsme si pro vás připravili perfektní recept – vychytaná svatomartinská husa od Ládi Hrušky.
Ingredience
- sůl
- kmín
- jablka
- cibule
- husa
Postup přípravy
- Husičku opláchneme, zbavíme zbytků peří a chloupků a dáme do pekáče.
- Osolíme (nemusíme se bát přidat více soli), okmínujeme, přidáme na měsíčky nakrájená jablka jak dovnitř husy, tak i kolem pekáče. To samé udělám s nahrubou nakrájenou cibulí a dáme péct.
- Pozor, počeme pozvolna na nižší teplotu cca 150° až 170°C zhruba 3 až 3,5 hodiny.
Husičku podáváme se zelím a houskovým knedlíkem. Nesmí chybět pivečko. Dobrou chuť!
Sponzorem receptu je portál www.nejradce.cz
Tip: Jak snadno oškubat husu? Namočte utěrku, přiložte na husu a rozpálenou žehličkou chvíli po utěrce přejíždějte. Tímto peří odpaříme a tu část, co jsme spařili, škubeme.
Zdroj foto: foter.com
Váženní kuchtíci a kuchtičky :-), Nevím jestli to tak má být nebo ne, ale chybí jedna u toho jedna maličkost… tedy základní podlití (nebo do základu dáním sádla do pekáče a na něj teprve dát husu na začátku pečení a pak občasné její polévání výpekem v pekáči a nebo třeba jen podlít vodou a pak opět při pečení občasně polévat výpekem? (Tak jako se to obyčejně dělá třeba u kuřete, kam se dává máslo a trochu vody?) Takto, bez podlití se obávám, že bude husa suchá a opálená…
Jinak recept je to velmi lákavý… a tudíž bych ho rád vyzkoušel… 🙂
Odpoví mi někdo, prosím, kdo má zkušenost s pečením takovéto se svatomartinské husy?
Děkuji předem.
Vláďa