Sponzorované odkazy
Recept pro chlapy jako stvořený, i když, určitě si na něm pochutnají i ženy. Dnes nám Láďa Hruška spolu s Petrem Koderou připravili vynikající bůčkovou roládu. Sbíhají se vám sliny? Tak jdeme na recept.
Ingredience
- mletý bůček (1 kg)
- 3 lžíce škrobu
- 1 sklenička studeného mléka
- 1 lžíce sádla
- sůl
- pepř
náplň:
- 5 vajíček
- 5 plátků šunky
- 1 hrnek sterilovaného hrášku
- kapie
Postup přípravy
- Nejprve si den dopředu naložíme maso, takže do mísy dáme namletý bůček, přidáme sůl, pepř, škrob, mléko a trošku sádla. Promícháme a dáme odpočnout na 24 hodin do lednice.
- Druhý den si vezmeme fólii a rozprostřeme na ní maso, aby mělo všude tloušťku tak 2 cm.
- Z pěti vajec uděláme klasickou míchanici.
- Na maso poklademe plátky šunky, na ně dáme hotová míchaná vajíčka, ty dále posypeme sterilovaným hráškem a na samý závěr ještě poklademe kápií.
- Nyní s pomocí fólie vše zabalíme, tedy uděláme roládu a pořádně jí stáhneme.
- Roládu vyndáme z fólie a dáme jí na plech vymazaný sádlem. Pečeme na 180 – 200°C zhruba 45 až 60 minut.
Zdroj foto: foter.com
Pane Hruško. Velmi si Vás vážím. Valnou většinu receptů jsem použila a byla velmi aspokojená a nejen já. Ovšem vše není dokonalé. Bůčková roláda byla ta nejhorší, kterou jsem kdy upekla. Byla hořká a nebyla k jídlu, ale byla velmi vhodná do koše.
Recept jsme použila přesně.
Přeji Vám moc úspěchů.
Váš příznivec – Skoumalová ( mám i Vaše kuchařky v knižní podobě )
Vážená paní Skoumalová.
Po přečtení Vašeho komentáře k receptu Ládi Hrušky, jsem dospěl k závěru, že jste určitě roládu udělala špatně a ani recept Vám nepomohl. Roládu jsme dělali již dvakrát a mohu s čistým svědomím říci, že lepší roládu jsme nejedli. Pouze jsem při mletí bůčku také pomlel kůži na bůčku, čímž jsem docílil úžasné šťavnatosti rolády. Pana Hrušku nemám vůbec rád a když ho vidím na obrazovce, tak ihned program přepínám, ale tento recept je dokonalý.