Bůčková roláda od Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Recept pro chlapy jako stvořený, i když, určitě si na něm pochutnají i ženy. Dnes nám Láďa Hruška spolu s Petrem Koderou připravili vynikající bůčkovou roládu. Sbíhají se vám sliny? Tak jdeme na recept.

Ingredience

  • mletý bůček (1 kg)
  • 3 lžíce škrobu
  • 1 sklenička studeného mléka
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř

náplň:

  • 5 vajíček
  • 5 plátků šunky
  • 1 hrnek sterilovaného hrášku
  • kapie

Postup přípravy

  1. Nejprve si den dopředu naložíme maso, takže do mísy dáme namletý bůček, přidáme sůl, pepř, škrob, mléko a trošku sádla. Promícháme a dáme odpočnout na 24 hodin do lednice.
  2. Druhý den si vezmeme fólii a rozprostřeme na ní maso, aby mělo všude tloušťku tak 2 cm.
  3. Z pěti vajec uděláme klasickou míchanici.
  4. Na maso poklademe plátky šunky, na ně dáme hotová míchaná vajíčka, ty dále posypeme sterilovaným hráškem a na samý závěr ještě poklademe kápií.
  5. Nyní s pomocí fólie vše zabalíme, tedy uděláme roládu a pořádně jí stáhneme.
  6. Roládu vyndáme z fólie a dáme jí na plech vymazaný sádlem. Pečeme na 180 – 200°C zhruba 45 až 60 minut.

Zdroj foto: foter.com

2 thoughts on “Bůčková roláda od Ládi Hrušky

  1. Pane Hruško. Velmi si Vás vážím. Valnou většinu receptů jsem použila a byla velmi aspokojená a nejen já. Ovšem vše není dokonalé. Bůčková roláda byla ta nejhorší, kterou jsem kdy upekla. Byla hořká a nebyla k jídlu, ale byla velmi vhodná do koše.
    Recept jsme použila přesně.
    Přeji Vám moc úspěchů.
    Váš příznivec – Skoumalová ( mám i Vaše kuchařky v knižní podobě )

    1. Vážená paní Skoumalová.
      Po přečtení Vašeho komentáře k receptu Ládi Hrušky, jsem dospěl k závěru, že jste určitě roládu udělala špatně a ani recept Vám nepomohl. Roládu jsme dělali již dvakrát a mohu s čistým svědomím říci, že lepší roládu jsme nejedli. Pouze jsem při mletí bůčku také pomlel kůži na bůčku, čímž jsem docílil úžasné šťavnatosti rolády. Pana Hrušku nemám vůbec rád a když ho vidím na obrazovce, tak ihned program přepínám, ale tento recept je dokonalý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *