Svíčková z krůtích prsíček

Sponzorované odkazy

Svíčková z krůtích prsíček? Láďa Hruška jí ochutnal a prý je báječná. Je to trošku netradiční recept, ale podle paní Ivanky chutná všem. Bude i vám? Vyzkoušejte.

Ingredience

  • krutí prsíčka
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • cibule
  • celá sklenice nakládaných okurek
  • smetana ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme krůtí prsíčka a osolíme je
  2. Na struhadle nahrubo nastrouháme omytou a očištěnou kořenovou zeleninu.
  3. Pokrájíme cibuli na kostičky
  4. Na struhadle rovněž nastrouháme nakládáané okurky
  5. Vše pak nasypeme do hrnce na krůtí prsíčka, přidáme bobkový list, nové koření a dáme do lednice odpočinout na 24 hodin
  6. Druhý den, dáme péct do trouby na cca hodinku a půl. Po této době z hrnce opatrně vyndáme maso, omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, pak vše dáme do jednoho hrnce, zjemníme to smetanou, lehce povaříme, dochutíme a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *