Velikonoční nádivka

Sponzorované odkazy

Co by to bylo za Velikonoce bez nádivky. A když už máme hotového velikonočního beránka Ládi Hrušky, můžete se pustit i do její přípravy. Její výhodou je, že je rychlá na přípravu.

Ingredience

  • 10 rohlíků
  • 500 g masa (takové, ze kterého můžete udělat vývar, jenž také použijeme)
  • 8 vajec
  • kopřivy
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ

Postup přípravy

  1. Nejprve si na kostičky nakrájíme rohlíky, které poté namočíme do vývaru z masa.
  2. Na kostičky nakrájíme také maso, dále pokrájíme kopřivy a přidáme k rohlíkům. K tomu všemu ještě přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový květ a rukama důkladně promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do nádivkového těsta.
  3. Vymažeme pekáč, na něj vsypeme těsto, rozprostřeme po pekáči a dáme péct do trouby na 180°C asi na 30 minut, dokud se nám na povrchu neudělá zlatá kůrka.

Zdroj foto: foter.com

One thought on “Velikonoční nádivka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *