Recepty Ládi Hrušky: Langoše

Sponzorované odkazy

Určitě si už většina z vás nejednou koupila u stánku langoše. Ta chuť křupavého osmaženého těsta spolu s kečupem, sýrem a česnekem je prostě jedinečná. Cenovka už tak báječná není. Proto pro vás máme recept na langoše Ládi Hrušky.

Ingredience

  • 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 2 necelé hrnky mléka
  • kostka droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • olej na smažení
  • kečup
  • eidam nebo jiný sýr (nastrouhaný)
  • česnek

Postup přípravy

  1. Nejprve si uděláme kvásek a to tak, že do mísy nalijeme necelé dva hrnky vlažného mléka, do něj rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Počkáme 5 minut, než nám vzejde kvásek.
  2. Poté do mísy přidáme další suroviny, takže polohrubou mouku, sůl a vše hezky promícháme. Rukou následně zpracujeme nelepivé hladké těsto. Pokud se bude lepit, přidáme trošku mouky. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme těsto zhruba půl hodiny kynout.
  3. Potom si odebereme část těsta, vyválíme si 2 cm tlustou placku a větším hrníčkem vykrajujeme kolečka. Ty pokládáme na utěrku a necháme ještě 10 minut dokynout.
  4. Pak si jednotlivá kolečka vezeme do ruky a vytahujeme do délky, aby okraje byly silnější a střed byl skoro průsvitný.
  5. Do pánve si nalijeme větší množství oleje, pořádně rozehřejem a langoše smažíme malou chvilku, zhruba minutku z každé strany.
  6. Langoš poté potřeme česnekem, dále kečupem a zasypeme nastrouhaným sýrem.

One thought on “Recepty Ládi Hrušky: Langoše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *