Sponzorované odkazy
Určitě si už většina z vás nejednou koupila u stánku langoše. Ta chuť křupavého osmaženého těsta spolu s kečupem, sýrem a česnekem je prostě jedinečná. Cenovka už tak báječná není. Proto pro vás máme recept na langoše Ládi Hrušky.
Ingredience
- 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 2 necelé hrnky mléka
- kostka droždí
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
- olej na smažení
- kečup
- eidam nebo jiný sýr (nastrouhaný)
- česnek
Postup přípravy
- Nejprve si uděláme kvásek a to tak, že do mísy nalijeme necelé dva hrnky vlažného mléka, do něj rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Počkáme 5 minut, než nám vzejde kvásek.
- Poté do mísy přidáme další suroviny, takže polohrubou mouku, sůl a vše hezky promícháme. Rukou následně zpracujeme nelepivé hladké těsto. Pokud se bude lepit, přidáme trošku mouky. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme těsto zhruba půl hodiny kynout.
- Potom si odebereme část těsta, vyválíme si 2 cm tlustou placku a větším hrníčkem vykrajujeme kolečka. Ty pokládáme na utěrku a necháme ještě 10 minut dokynout.
- Pak si jednotlivá kolečka vezeme do ruky a vytahujeme do délky, aby okraje byly silnější a střed byl skoro průsvitný.
- Do pánve si nalijeme větší množství oleje, pořádně rozehřejem a langoše smažíme malou chvilku, zhruba minutku z každé strany.
- Langoš poté potřeme česnekem, dále kečupem a zasypeme nastrouhaným sýrem.
je moc dobry