Mrkvový dort Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Co dobrého si dát k nedělní kávě? Co takhle mrkvový dort? Vychytávky Ládi Hrušky vám přináší recept na tento báječný pokrm. Co k jeho přípravě budeme potřebovat?

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek řepkového oleje
  • 4 vejce
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • 1 lžičku skořice
  • na hrubo mleté ořechy
  • 2 zarovnané lžičky sody
  • 3 hrnky nastrouhané mrkve

Krém:

  • velký bílý jogurt
  • vanička mascarpone
  • cukr
  • želatina

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny, vyjma těch, které budeme potřebovat na krém, smícháme ve velké míse. Těsto pořádně zpracujeme a rozdělíme si ho na dvě poloviny.
  2. Můžeme péct buď v remosce zvlášť a nebo těsto upečeme najednou v dortové formě. Zda je mrkvový dort hotový zkoušíme za pomoci špejle. Pozor, nezapomeňte formu vyložit pečícím papírem.
  3. Po upečení necháme dort vychladnout a poté ho rozpůlíme.
  4. Nyní si připravíme krém, kdy smícháme bílý jogurt, mascarpone a cukr (dle chuti). Promícháme. Dále si uvaříme klasickou želatinu, kterou poté nalijeme do krému a vše zamícháme.
  5. Jednu polovinu korpusu potřeme krémem, druhou půlkou přikryjeme a ještě na vrch dortu dáme zbytek krému. Na závěr posypeme rozdrcenými vlašskými oříšky a dáme celý mrkvový dort ztuhnout do lednice.

Zdroj foto: foter.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *