Vanilkové rohlíčky Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Nebojte se, nezbláznili jsme se. Víme, že Vánoce budou až za půl roku, takže nebudeme dělat klasické vanilkové rohlíčky. Láďa Hruška si připravil úplně jiné. Chutnají výborně, o čemž se můžete sami doma přesvědčit. Chcete recept? Tady je!

Ingredience

  • balíček listového těsta
  • vejce
  • půl pudinkového prášku (vanilkového)
  • vanilkový cukr
  • vaničku odtučněného tvarohu

Postup přípravy

  1. Listové těsto si rozválíme zhruba na 2 mm.
  2. Pomocí talíře si na listovém těstě vyřízneme kruh
  3. Těsto si rozřízneme na čtyři díly
  4. Do mísy si rozklepneme jedno vejce. Oddělíme bílek o žloutku, kdy žloutek přidáme do mísy, kam dáme tvaroh, půl pudinkového prášku a jeden vanilkový cukr. Vše promícháme, aby nám vznikl hezky hladký krem.
  5. Ten poté pomocí lžíce dáme na každou čtvrtku těsta, zabalíme a vytvoříme rohlíček. Pozor, ať tam toho krému nedáváte zase moc, chce to vychytat ideální množství. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, shora je potřebeme bílkem a dáme péct do trouby na 170°C na cca 20 minut, aby byly hezky dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *