Sponzorované odkazy
Nebojte se, nezbláznili jsme se. Víme, že Vánoce budou až za půl roku, takže nebudeme dělat klasické vanilkové rohlíčky. Láďa Hruška si připravil úplně jiné. Chutnají výborně, o čemž se můžete sami doma přesvědčit. Chcete recept? Tady je!
Ingredience
- balíček listového těsta
- vejce
- půl pudinkového prášku (vanilkového)
- vanilkový cukr
- vaničku odtučněného tvarohu
Postup přípravy
- Listové těsto si rozválíme zhruba na 2 mm.
- Pomocí talíře si na listovém těstě vyřízneme kruh
- Těsto si rozřízneme na čtyři díly
- Do mísy si rozklepneme jedno vejce. Oddělíme bílek o žloutku, kdy žloutek přidáme do mísy, kam dáme tvaroh, půl pudinkového prášku a jeden vanilkový cukr. Vše promícháme, aby nám vznikl hezky hladký krem.
- Ten poté pomocí lžíce dáme na každou čtvrtku těsta, zabalíme a vytvoříme rohlíček. Pozor, ať tam toho krému nedáváte zase moc, chce to vychytat ideální množství. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, shora je potřebeme bílkem a dáme péct do trouby na 170°C na cca 20 minut, aby byly hezky dozlatova.