Domácí uzený sýr

Sponzorované odkazy

Jste milovníky sýra. A nejvíce si pochutnáte na tom uzeném. Pokud máte udírnu a byli jste zvyklí do ní dávat jen maso, teď zpozorněte! Víme, jak si připravit skvělý uzený sýr.

Není v tom žádná věda, stačí jen vědět, jaký sýr koupit a jaké další věci k uzení budete potřebovat. Běžně se k uzení používá eidamský sýr, čím tučnější, tím lepší. Pak budete potřebovat dámskou silonovou ponožku.

Sýr nakrájíme na větší kostičky a naplníme jím punčochu. Dáme do udírny a teplotu držíme kolem 80°C. Udíme zhruba 3 hodinky. Gurmáni si mohou sýr posypat nějakým pikantním kořením. Po určené době sýr vytáhneme a necháme vychladnout.

Udit s pomocí punčochy můžete bez obav. Punčocha se nespálí nebo jakýmkoliv způsobem chuťově euškodí sýru.

One thought on “Domácí uzený sýr

  1. Zdravím, jsou tam nějaké omyly. Eidam klidně, ale 30%, ale pozor! musí být kvalitní. Více tuku moc teče. Je lepší kvůli prokouření menší kostky nebo nahrubo nastrouhat. Udit na méně stupňů a pak přidejte. Pozor na teplotu, aby sýr neprotekl punčochou!! A žádné koření, jen dobré věci: šunku, česnek, olivy, houby, papriku atd. Přeji dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *