Domácí kečup s rozinkami a stévií Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Kdo si doma pěstuje rajčata a má jich víc, než spotřebuje, může si připravit domácí kečup s rozinkami a stévií od Ládi Hrušky. Bude bez éček a dalších konzervantů. Recept na domácí kečup od Hrušky je tak snadný, že vám s jeho přípravou mohou pomoci i děti.

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg rajčat
  • 2 cibule
  • 2 oloupaná jablka
  • 6 ks stévie v tabletkách
  • půl hrnku třtinového cukru
  • půl sáčků hrozinek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
  • dva velké panáky octa
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kari
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky sladké papriky
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 3 hřebíčky

Čtěte také: Jablečný řez Ládi Hrušky – 4.9.2016

Postup přípravy

  1. Omytá rajčata si nakrájíme na kostičky. To samé uděláme s jablky, jež ještě oloupeme a vyndáme jadřinec. Stejně tak nakrájíme na kostičky oloupanou cibuli.
  2. Vše vsypeme do hrnce, podlejeme troškou vody a přidáme všechny ostatní ingredience, KROMĚ stévie!
  3. Hrnec dáme na plotnu, přikryjeme pokličkou a vaříme 1 a 3/4 hodiny.
  4. Po rozvaření vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dáme ještě na čtvrt hodinky povárnout.
  5. Na závěr přidáme šest tabletek stévie, zamícháme, poté kečup propasírujeme přes síto a můžeme plnit do skleniček, které zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru

One thought on “Domácí kečup s rozinkami a stévií Ládi Hrušky

  1. Už jsem ho vařila, je dobrý, ale protože mám ráda ostřejší dala jsem tam dva pálivé rožky a navíc jsem ho rozmixovala a přepasírovala přes síto vadily mě tam ta zrníčka a slupky jinak je OK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *