Staročeský svařák Ládi Hrušky

Sponzorované odkazy

Chtělo by to něco dobrého na zahřátí, co? Co takhle staročeský svařák Ládi Hrušky? Nepančovaný, žádné zbytečné přísady, prostě ten klasický dobrý svařáček. Chcete znát recept?

Ingredience

  • litr červeného vína
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • hrnek cukru krupice
  • skořice
  • badyán
  • hřebíček
  • trošku vody

Postup přípravy

  1. Do hrnce přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme trošku vody a až se nám bude tvořit pěna, přidáme nakrájenou pomerančovou kůru, stejně tak citronovou kůru (oboje před tím dobře omyjte) a pár kousků badyánu, hřebíčku a skořice.
  2. Necháme chvíli vařit, aby se nám uvolnily silice a poté přilijeme litr vína. Pozor, nebudeme vařit, ale jakmile se nám budou tvořit takové malé bublinky, tak odstavíme a můžeme podávat.

One thought on “Staročeský svařák Ládi Hrušky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *