Sponzorované odkazy
Chtělo by to něco dobrého na zahřátí, co? Co takhle staročeský svařák Ládi Hrušky? Nepančovaný, žádné zbytečné přísady, prostě ten klasický dobrý svařáček. Chcete znát recept?
Ingredience
- litr červeného vína
- 1 citron
- 1 pomeranč
- hrnek cukru krupice
- skořice
- badyán
- hřebíček
- trošku vody
Postup přípravy
- Do hrnce přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme trošku vody a až se nám bude tvořit pěna, přidáme nakrájenou pomerančovou kůru, stejně tak citronovou kůru (oboje před tím dobře omyjte) a pár kousků badyánu, hřebíčku a skořice.
- Necháme chvíli vařit, aby se nám uvolnily silice a poté přilijeme litr vína. Pozor, nebudeme vařit, ale jakmile se nám budou tvořit takové malé bublinky, tak odstavíme a můžeme podávat.
VÝBORNÉ.