Sponzorované odkazy
Zahrádky jsou v těchto dnech obsypány dýněmi všech různých druhů. Co s nimi? Kromě dýňové polévky máme pro vás jeden super recept – pečená dýně po provensálsku.
Ingredience
- malá dýně Hokaido
- provensálské koření
- olivový olej
- sůl
- česnek
Postup přípravy
- Vnitřek dýně vydlabeme, ten potřebovat nebudeme a zbytek dýně nakrájíme na 1 až 2 cm velké kostičky.
- Ty poklademe na plech, zasypeme provensálkým kořením, posolíme, přidáme vylisovaný česnek (kolik česneku použijete je na vás), pokapeme olivovým olejem a vše důkladně promícháme.
- Dáme zapéct do předehřáte trouby na 200°C asi na 45 minut.
Dělala jsem poprvé a moc chutnalo.Pekla jsem půl hodinky při 180°C.